fredag 5. juni 2009

Tjene penger på nett? Ikke blogg!

Alt for mange bloggere bruker annonsebannere som hverken får bloggen til å se noe penere ut eller som de tjener noe penger på. Affiliateannonsering, det vil si at man får provisjon dersom noen klikker på reklamen og deretter kjøper et produkt, vil jeg påstå at er så godt som ubrukelig å ha på en personlig blogg.

For når er det mest sannsynlig at du kjøper noe på nett - etter å tilfeldigvis ha lest om et produkt på en blogg eller etter å ha søkt aktivt etter produktet og funnet det på en nettside? Selv om impulskjøp selvfølgelig skjer, gjør nok de aller fleste av oss de fleste av innkjøpene våre når vi vet hva vi ser etter. Ingen kommer til din personlige blogg for å lete etter en morsdagsgave eller mobilabonnement. I tillegg har bloggen din antageligvis såpass få besøkende at sannsynligheten for et affiliatesalg er minimal.

Det går allikevel fint an å tjene penger på affiliateannonser på sider med lav trafikk. Men da må du ta av deg bloggehatten og gå over til the dark side.

De som tjener mest på affiliatemarkedsføring, er de som har bygget skreddersydde nettsider som mottar trafikk fra søkemotorer og sender dem videre til en annonsør. Disse sidene har ikke nødvendigvis mye trafikk engang - men kan allikevel tjene inn en god del kroner fordi de er skreddersydde til et produkt og dukker høyt opp i søkemotorene.

Nedenfor er noen eksempler på slike skreddersydde sider og søkeordene de utnytter:


Ren affiliateside for InkClub. Har også "verdi" for besøkende i form av tips og anbefalinger. Bruker også AdSense-annonser, noe som er litt rart med tanke på at AdSense betaler langt dårligere enn et salg, men på den annen side kan det gi noe å klikke på for besøkende som hadde klikket seg ut av siden uansett.

Har en "sammenligning" av linsetilbud, men klikker du på "se tilbud" sendes du rett til de ulike nettbutikkene via affiliatelinker. 

Et noe enklere design og har ikke mye å tilby besøkende utover at de kan klikke seg videre til VistaPrint og kjøpe trykksaker. Tjener nok en del på folk som googler etter bryllupsinvitasjoner og julekort.


Det finnes hundrevis av slike sider, men det de har til felles er at de bruker affiliate-annonser fra TradeDoubler, EuroAds, etc og at de fokuserer på ett (eller i allefall et fåtall) produkt/søkeord. 

Konklusjon:

1) Ikke putt store stygge reklamebannere på bloggen din med mindre du har tusenvis av besøkende hver dag. Sannsynligheten for at du kommer til å tjene noe på det er uhyre lav. Dersom du absolutt skal tjene inn litt (og da mener jeg *litt*) penger på bloggen, bruk heller AdSense eller andre pay-per-click-programmer. 

2) Dersom du ønsker å tjene penger på lav trafikk, bygg en skreddersydd side som de over. Men dette har selvfølgelig ingenting å gjøre med blogging.

Noen tanker eller erfaringer med annonsering på blogger?

3 kommentarer:

  1. haha, digger konseptet en blogg om blogging :D

    http://www.kudos.no/sak/27054/Ny_mediaplayer_konkurrent%3F gi kudos takk :P

    SvarSlett
  2. Det er vel ikke akkurat et nytt konsept, men takk:)

    SvarSlett
  3. Veldig enig i det du sier, jeg har ikke mange lesere derfor annonserer jeg heller ikke... enkelt og greit :)

    SvarSlett